Sollicitatieprocedure

Heb jij een passende vacature gevonden waarop je graag wilt solliciteren? Solliciteer dan snel via de knop op de vacature-pagina. 

Lees hier waaruit onze sollicitatieprocedure bestaat. 

Imperial Brands in Joure fabriek

Wat gebeurt er na je sollicitatie?

Wanneer je solliciteert dan proberen we binnen 5 werkdagen je een reactie te geven. Meestal is dat al sneller maar uiterlijk op de 5de werkdag weet je of je voor een gesprek wordt uitgenodigd.  

Sollicitatieprocedure
Arbeidsvoorwaarden voorstel
Meeloopdag
Techniektest
Kennismakingsgesprek

Kennismakingsgesprek

We beginnen meestal met een kennismaking. Dit gesprek is op locatie en heb je met iemand van de afdeling (vaak de manager) en iemand van HR. Aangezien veiligheid voorop staat ontvang je voor de datum van het gesprek een mail met een link naar een introductiefilmpje. Deze moet je voor het gesprek gezien hebben en de daarbij horende vragen hebben beantwoord. 

Het gesprek duurt meestal ongeveer 30 minuten. Hierin wordt iets over ons bedrijf verteld en over de afdeling en functie waar je voor gesolliciteerd hebt. Daarnaast willen we graag weten wie jij bent. Hierbij zijn we uiteraard nieuwsgierig naar jouw ervaring maar zeker ook naar wie jij bent als persoon. Wat vindt jij belangrijk, waar ben jij goed in en wat zijn je eventuele ontwikkelpunten? 

Uiteraard kun je ook vragen stellen zodat je een volledig beeld van de functie en bedrijf krijgt. Uiteindelijk is het voor ons beiden belangrijk dat we een goed en volledig beeld van elkaar krijgen. We sluiten het gesprek al met het doornemen van de verdere procedure.  

Verdere procedure

Techniektest
Wanneer zowel jij als ook wij voldoende basis zien om verder te gaan, dan krijg je een uitnodiging voor een techniektest. De test bestaat uit een aantal vragen die binnen een vaste tijd doorlopen moet worden. Heb je alle vragen niet beantwoord, geen probleem. Het is namelijk belangrijker dat de vragen die je wel beantwoord hebt goed zijn, dan dat je maar gaat gokken. De test is gericht op een MBO niveau 3.  Alle vragen bestaan uit plaatjes met daarbij een korte vraag. Het zijn dus geen lappen tekst die je lezen moet. Het is bijvoorbeeld een plaatje met een aantal tandwielen die een bepaalde richting opdraaien. De vraag is dan bijvoorbeeld welke kant het laatste tandwieltje opdraait. Voordat de test begint krijg je echter een aantal voorbeelden zodat je weet wat je te wachten staat. Wanneer je de test afgerond hebt, krijg jij uiteraard de uitslag, pas daarna wordt deze naar ons toe gestuurd. Is je uitkomst op tenminste MBO 3 niveau, dan weten we dat je het opleidingstraject voor de functie aankunt. 

Meeloopdag
We vinden het zeer belangrijk dat je gevoel krijgt hoe het werken bij ITJ is. Hoe ziet de werkplek eruit, wie zijn je collega’s en wie is de direct leidinggevende? We hebben er daarom voor gekozen dat iedere kandidaat één dagdeel meeloopt. Je krijgt dan een rondleiding over de afdeling door een leidinggevenden en wordt aansluitend bij een collega aan een productielijn gebracht. Aan hem of haar kun je alles vragen en meekijken hoe een gemiddelde dag eruit ziet.  

Arbeidsvoorwaarden voorstel
Wanneer we alle beide na deze meeloopdagdeel enthousiast zijn, krijg je een arbeidsvoorwaarden voorstel. Deze bestaat uit een contract van bepaalde tijd en een proforma loonstrook, zodat je ook kunt zien wat je netto overhoud. Aangezien we vertrouwen in elkaar hebben, bieden we nieuwe medewerkers een jaar contract bij ITJ. Afhankelijk hoe jij jezelf ontwikkeld wordt dit omgezet naar een onbepaalde tijd contract. Wanneer je akkoord bent met dit voorstel, wordt de indiensttreding in gang gezet. Hiervoor wordt je uitgenodigd bij de afdeling HR die je informeren over meerdere onderwerpen die belangrijk zijn binnen ITJ.